nieuwsbrieven

feb 10, 2016

nieuwsbrief februari


“De schreeuw” van Edvard Munch hing in het van Gogh Museum en was iemands grote wens om die op 16 januari  in het echt te mogen zien. Natuurlijk was er nog veel meer
Categorie: nieuwsbrieven
Ingezonden door: peter

te bewonderen en gelukkig ook een mooie gelegenheid om even te zitten voor een hapje en een drankje.

Al met al was het een heel leuk uitje. 

De VAR gaat er nu echt uit per 1 mei. Verschillende meningen gaan de ronde, maar ik denk dat het goed uitpakt voor ons. We krijgen veel duidelijkere afspraken en weten beter waar we aan toe zijn. Verantwoordelijkheden zijn duidelijk beschreven en dit is ook een kenmerk van zelfstandig ondernemen.

Voor geïnteresseerden: http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/

vbm_geen_werkgeversgezag_dv10121z2ed.pdf 

Wat verzekeringen betreft: na een behoorlijke zoektocht is het gelukt om per 1 maart 2016 een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor P-reizen waarin ook alle ingehuurde krachten automatisch meeverzekerd zijn. Dit gaat iets meer kosten maar ik ga er van uit dat begeleiders zelf geen aansprakelijkheid verzekering kunnen gaan afsluiten als ze slechts af en toe voor via P-reizen op stap gaan. Ik wil wel dat alles top in orde is en er niemand het risico loopt schade te gaan lijden. 

Tot slot: de website van P-reizen is weer up to date, de reizen van 2015 staan erin. De tekst is aangepast en het geheel wat opgefrist met meer kleur en een banner erboven.

We kunnen weer volop gaan reizen zodra het weer iets opknapt. 

Vooralsnog gaat de eerste reis op 14 maart naar Duitsland, maar daarvoor op 13 februari nog een dagtripje binnen Nederland.